Skip to content

Vindusvask med rentvannsystem – hva er dette?

Bildet viser en kost som brukes for å vaske vinduer ved hjelp av rentvannsystem. Dette er den beste og mest miljøvennlige metoden for vinduspuss.

Vindusvask med rentvannsystem, «ionisert vann», eller «vinduspuss uten såpe». Dette er forskjellige navn på det samme, altså det vi anser for å være den mest komplette og grundige vinduspussmetoden som finnes.  Hvordan fungerer vindusvask med rentvannsystem? Det skal vi forklare her. Vi vil også se på hvorfor rekkevidde og vask har fått et litt negativt rykte i noen tilfeller, og oppklare noen påstander. Det viktigste er å hjelpe deg med informasjon når det gjelder å velge hva du skal bruke pengene dine på.

Hva er rentvannsystem?

I motsetning til den tradisjonelle metoden med å bruke en forvasker og nal, er rentvannsystem bruk av lette teleskopstenger med et mykt børstehode på enden av stengene. Via vannførende slanger som fører vann opp og ut i børstehodet, kan vinduene vaskes på en effektiv måte. I tillegg kan rentvannsystem gjøre mer – det kan vaske glass, rammer, sprosser og karmer samtidig.

Det finnes flere måter å produsere rentvannsystem. Men vanligvis produseres rentvann ved at vanlig vann fra vannkran kjøres gjennom en rekke filtre. Det første er et papirfilter som fjerner eventuelle sedimenter Det andre er et karbonblokkfilter for å fjerne eventuell klor fra vannet. På den siste trinn passerer vannet gjennom en beholder med høykvalitets harpiks som ‘polerer’ vannet. Hele denne prosessen fjerner de små mikroskopiske partiklene som finnes i vanlig drikkevann. Denne prosessen fjerner også kalsium, som ofte forårsaker de stripete hvite merkene på vinduer.
Dette rene vannet, eller «rentvannet» som vi kaller det, gjør at vinduene kan skylles og tørkes, noe som resulterer i en feilfri, stripe- og flekkfri finish hver gang.

Vindusvask med rentvannsystem – fordeler:

«Renset vann», eller «rentvann» gjør det mulig å få en fullstendig rengjøring av alle vinduer og rammer uten behov for en stige. Dette har vist seg å være ideelt for å holde arbeidere trygge og minimere risikoen for ulykker.

Ved bruk av en mykt børste på enden av teleskopstengene, kan vinduspusseren gi hver enkelt vindu en grundig, men skånsom vask, fjerne støv, fuglebæsj eller smuss som kan sitte fast på glasset, og kan også fjerne eventuell mose som vokser på karmer eller rammer. Børstene er også svært effektive til å fjerne spindelvev, som du helt sikkert har frustrert deg over å se i de øverste hjørnene av vinduene.

Teleskopstengene gjør det mulig for vindusvaskere å rengjøre områder som en gang ville vært vanskelig eller umulig å nå. Man klarer å vaske alle vinduer med den samme presisjon og nøyaktighet, selv om de er veldig høyt oppe – til og med opp til 5.etasje på en bygning. Vi bruker sånn avansert utstyr til vindusvask i Oslo, Stavanger og Haugesund.

VINDUSPUSS RENT VANN SYSTEM

Hvorfor er noen skeptiske til vindusvask med rentvannsystem?

Noen har kommentert at det kan etterlate seg stripete vinduer med kalkholdige drypp. Dette koker ofte ned den ene primære grunnen; bytting av filtre. Filtrene som brukes til å filtrere og rense vannet, må skiftes regelmessig. Hvis de ikke skiftes ofte nok, vil de til slutt bli fulle av sediment og vil ikke lenger være i stand til å fjerne partiklene fra vannet. De fleste som bruker rentvannsystem har rutiner på at de skal skifte filtrene jevnt og trutt, og har egne preparater som måler vannkvaliteten hele tiden.

Konkusjon:

Ønsker du vinduspuss av beste kvalitet, er rentvannsystem noe for deg. Når du snakker med noen som driver med vinduspuss, så kan du spørre om dette.
Lurer du på hva koster vindusvask av ditt hus ? Bare send oss en henvendelse

Sjekk prisen på vindusvask
Back To Top FÅ TILBUD